Месечни контактни лещи

Сред месечните контактни лещи има най-голямо разнообразие от модели - хидрогелни и силикон-хидрогелни. Хидрогелните се отличават с по-високото си водно съдържание, но значително по-ниска кислородна пропускливост, докато силикон-хидрогелните са създадени по по-съвременна технологията, гарантираща по-добро съотношение между тези два параметри.


Месечните контактни лещи, за разлика от дневните модели, е необходимо вечер да бъдат сваляни, почиствани и съхранявани в контейнерче с подменен разтвор.

Голяма част от силикон-хидрогелните лещи са одобрени за продължителна употреба след консултация с лекар. Някои като Biofinity и Air Optix Aqua - до 7 дни, а други (PureVision и Air Optix Night and Day Aqua) и до 29 дни и 30 нощи без отстраняване от окото.

Сред популярните месечни модели са и тези на TopVue - силикон-хидрогелните TopVue Air и хидрогелните TopVue Monthly и TopVue Monthly Plus, за които предлагаме „Гаранция за връщане на парите“ при неудовлетвореност от продукта, повече информация за която ще намерите на страниците на конкретния артикул.

Разгледали сте 36 продукта от 194.