Месечни контактни лещи

Сред месечните контактни лещи има най-голямо разнообразие от модели - хидрогелни и силикон-хидрогелни. Хидрогелните се отличават с по-високото си водно съдържание, но значително по-ниска кислородна пропускливост, докато силикон-хидрогелните са създадени по по-съвременна технологията, гарантираща по-добро съотношение между тези два параметри.


Месечните контактни лещи, за разлика от дневните модели, е необходимо вечер да бъдат сваляни, почиствани и съхранявани в контейнерче с подменен разтвор.

Голяма част от силикон-хидрогелните лещи са одобрени за продължителна употреба след консултация с лекар. Някои като Biofinity и Air Optix Aqua - до 7 дни, а други (PureVision и Air Optix Night and Day Aqua) и до 29 дни и 30 нощи без отстраняване от окото.

Сред популярните месечни модели са и тези на TopVue - силикон-хидрогелните TopVue Air и хидрогелните TopVue Monthly и TopVue Monthly Plus, за които предлагаме „Гаранция за връщане на парите“ при неудовлетвореност от продукта, повече информация за която ще намерите на страниците на конкретния артикул.