ЧЗВ

Често задавани въпроси

Каква е разликата между дясна и лява контактна леща? Какви лещи да си купя, ако имам един и същ диоптъра на двете очи?

Отговор: Няма разлика. Можете да закупите кутия и лещи, за да го използвате и за двете очи.


Кутия съдържаща 6 броя лещи се състо от 6 чифта или 6 броики?

Отговор: Пакета съдържа 6 лещи - 3 чифта.


Какво означава характеристиката "изкривяване" (BC) и диаметър (DIA)?

Изкривяването е кривина на задната повърхност на контактната леща (основна крива)

Диаметъра е много важна стойност при избора на марка контактни лещи. При неправилен избор може да се стигне до непоносимо дразнене на epytelu роговицата, което да направи носенето на този модел невъзможно. Комфорта на контактните лещи се определя от редица фактори. Най-добре е да се посаветвате с експерт и с негова помощ да изберете правилната марка.


Други възможни параметри:

Цилиндри (цилиндъра) - за торични дефекти, това е допълнителна корекция в случай на по-високи стойности на астигматизъм.

Ос (ОС) - за торични дефекти, може да отнеме от 10 ° до 180 °

Добавяне - добавка - постепенно, бифокална и мултифокална леща


Всички параметри, необходими за поръчване на контактни лещи може да намерите върху кутията на продукта.


Увреждат ли се очите от продължителната употреба на контактни лещи?

Отговор: Досега нито едно проучване не показа носенето на контактни лещи да има отрицателно въздействие върху здравето на очите.


Мога ли да нося контактните си лещи под душа или да отида на басейн/сауна?

Отговор: Всеки пряк контакт с вода може да извади контактните лещи от очите. Изплакването на главата трябва да извършвате със затворени очи, препоръчително е в плувен басейн да използвате очила за плуване и да избягвате всякакъв контакт на лещите с вода.


В продължение на години използвам разтвор на Opti-Free Express, но ми препоръчаха Solocare Agua. Въпреки това, имам дискомфорт в очите, когато си сложа лещите. Какво е това?

Отговор: толерантността на очите към разтвора е строго индивидуална. Възможно е точно за вас Solocare Agua да не е най-подходящият дезинфектант. Възможно е след няколко години употреба на една марка разтвор, да се прояви алергична реакция. Ако нямате такива проблеми с Opti-Free Express ви препоръчваме да останете на същата марка или да опитате новата подобрена версия на OPTI-FREE RepleniSH.