Optima FW (4 лещи)

41.79 лв.
99% препоръки
Безплатна Доставка
В наличност
Изпращане: вторник 23.4. Изберете параметрите
Добави същия продукт с друг диоптър
Добави 17.99 лв.
Безплатна Доставка
41.79 лв.

Контактни лещи Optima FW

От Bausch & Lomb прекратиха производството на Optima FW с положителни диоптри и с базова кривина 9.00.

Контактните лещи Optima FW от Bausch & Lomb са контактни лещи с тримесечен период на подмяна. Предимството на Optima FW е в тяхната икономичност. Разходите на ден са едни от най-ниските на пазара.

Характеристики - Optima FW (4 лещи)

Производители: Bausch and Lomb
Базова кривина (BC): 8.70, 8.40
Диаметър (DIA): 14.00
Опаковка: 4 лещи
Срок на годност: 12 месеца или повече
Пропускливост на кислород: 24 Dk/t
Съдържание на вода: 38%
Период на подмяна: 90 дни
Диапазон на диоптри: От -8.00 до 0.00
Мога ли да спя с лещите?: Не
UV филтър: Не
Име на продукт: Optima FW
Материал на лещите: Polymacon
Медицинско изделие: Да

Погрижете се за очите си

Сподели своето впечатление (30)

Сподели своето впечатление
Мария Иванова

Здравейте. За момента за моите чуствителни очи няма по-удачен модел. Ползвам ги от около 20 години като от време на време опитвам и други варианти, но при тях няма този комфорт нито трайност (при едномесечните лещи след втората седмица вече имам проблем). Откакто ги ползвам в комбинация с разтвор GELONE с една леща мога понякога да изкарам и над 3 месеца. Наскоро бях на очен преглед и заключението на офталмолога беше, че няма поражения по окото от това, че е била носена леща дълъг период (в моят случай нося леща само на едното око имам разлика над 3 диоптъра и очилата не са в състояние да компенсират тази разлика). Съотношение цена качество идеална. Надявам се Bausch & Lomb да не ги спрат от производство.

Отговор info@leshti.bg

Добър ден, благодарим за позитивния коментар. Радваме се да научим, че сте доволни от продукта.

Кейт

Нося този модел лещи вече 20 години и съм изключително доволна! Един единствен път ми се падна 1 (една) дефектна леща и от магазина,от който ги купих ,веднага я подмениха с нова! В последните години,много оптици ме съветваха да сменя тези лещи(може би защото са най-евтини) и аз изпробвах почти всички нови модели и материали-еднодневни,едномесечни,спортни…..Нищо не може да се сравни с тези лещи! Много се надявам да не спрат производството им!

Ивелина

От години нося такива лещи. Доволна съм.

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, доволни сме и ние в такъв случай.

Невена Стефанова

Здравейте, двете ми очи са с различен диоптър.Може ли да закупя кутия от 4 лещи, с различни диоптри?

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, ако имате различни диоптри на двете очи е необходимо да закупите две различни опаковки лещи

Maksim Sultanov

Здравейте, Използвам тези лещи от много години. Предната седмица поръчах и получих лещи с който виждам леко размазано, трудно чета. Не съм пробвал всичките 8 лещи който закупих. Виждам по-добре със стария комплект лещи, който вече е на три месеца. Каква според вас може да бъде причината?

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, имате ли промяна в параметрите. Ако не, моля свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти и те ще ви консултират.

Мартина

Здравейте,искам да ви попитам как мога да си поръчам лещи като диоптъра на двете ми очи е различен.Благодаря Ви,предварително!

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, можете да поръчате две опаковки или две единично опаковани лещи.

Йоанна Минчева

Здравейте, Ползвам тези лещи от години, като съм купувала от оптика никога не са ме питали за стойност на кривина (BC). Кои са по-често купуваните, ако не зная каква трябва да е стойността?

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, за стандартна се приема кривина 8,6 и отклонения с две единици от тази стойност не е значително.

Милена Трифонова

Поръчах въпросните лещи и съм крайно недоволна,виждам размазано и без фокус,трудно чета...Поръчвам за втори път от вашия сайт,защото е удобно,но няма да повторя със сигурност и двата пъти проблема е един и същ.Лещи на Bausch & Lomb съм купувала и от оптики,проблеми не съм имала

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, ако имате оплакаване относно качеството на лещите, можем да ги пратим до производителя за експертиза. Ние, както и всички оптики, получаваме продуктите си от производителя със сертификат.

Илиана

Здравейте, в момента нося такива контактни лещи с базова кривина 8.7. Искам да си поръчам от промоционалните, които са 6 в кутия, но те са с базова кривина 8.6. Това как ще се отрази на зрението ми, проблем ли ще е?

Отговор info@leshti.bg

Здравейте,

Базовата кривина отговаря на извивката на окото, и за максимален комфорт, е желателно да копира възможно най-точно кривината на роговицата Ви. Разлика от 0,10 не би трябвали да Ви създаде проблем.

Поздрави, екипът на leshti.bg

Изабел

Здравейте,искам да попитам тези 4 лещи за 12месеца ли стигат ?

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, ако диоптера и на двете Ви очи е еднакъв, то тази опаковка ще трябва да се замени след 6 месеца. Поздрави!

Роза

Здравейте,какво точно означава PWR?

Отговор info@leshti.bg

Здравейте,

PWR (power) от английски ознaчава "сила", т.е. "диоптъра" на лещата. BC е базовата кривина.

Поздрави, екипът на leshti.bg

Дана

Здравейте откакто ползвам тези лещи всичко ми е размазано. На какво се дължи това?

Отговор info@leshti.bg

Здравейте,

Преминаването към нова марка или модел контактни лещи носи риск от неудовлетвореност. Затова е желателно да се консултирате с Вашия офталмолог или оптик винаги преди да изпробвате нови лещи. Ако желаете да пробвате нов модел или по детайлна консултация, моля свържете се с нас на посочените телефони и ще направим всичко възможно да Ви помогнем. Поздрави.

Явор

От последната партида имах проблем с една от лещите. Беше залепнала на полумесец толкова силно още при отварянето, че като се опитах да я отлепя се скъса.

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, Съжаляваме за причиненото неудобство.Ако имате какъвто и да е проблем с някой от продуктите, моля напишете ни имейл и прикачете снимка на дефектният продукт. Ще направим всичко възможно да Ви помогнем. Поздрави.

Петя

Здравейте, нали всяка от четирите лещи е опакована отделно? Така ще могат да се носят от един човек 4 броя лещи за 6 месеца.

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, Петя,

Да, всяка от лещите е в самостоятелен блистер. Ако диоптърът Ви е един и същ на двете очи, един комплект с 4 бр. лещи ще Ви стигне за 6 месеца.

Димови

Как да определя кривината на лещите, като в рецептата не е посочено?

Отговор info@leshti.bg

Здравейте,

Съветваме Ви да потърсите базовата кривина върху блистера или опаковката на предишния Ви чифт -означена е като BC, или да се консултирате с Вашия очен лекар.

Стилян

А мога ли да избера 4-те броя лещи , да са с различен диоптър или при поръчка на една кутия и 4-те са едни и същи

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, Стилян,

Всички лещи в кутията от 4 бр. са с еднакъв диоптър и базова кривина. Ако желаете да поръчате същото количество, но с различни параметри, моля, разгледайте и предложението ни от по една леща .

Явор

Най-добрите месечни лещи, които съм полазвал. Материалът от който са направени според очния доктор е Polymacon, което означава, че нещата са много изпитани.

elaiza hristova

лещите меки или твърди са

Отговор info@leshti.bg

Здравейте,

Всички контактни лещи, които предлагаме са меки.

Поздрави,

Екипът на Лещи.бг

Anastasia

Здравейте, ползвам тези лещи от години, обаче при Вас срокът на годност винаги е около 24 месеца. Рядко се случва.

Айлин

Нямам рецепта за лещи и винаги поръчвам от тук, и до сега не ми се е случвало да избирам кривина, може ли да ми кажете коя е обикновената която мога да избера понеже ми трябват спешно. Благодаря :)

Отговор info@leshti.bg

Здравейте,

Стандартната кривина за този модел лещи е 8.7. При всички положения за да сте сигурна, че купувате продукт, които ще може да използвате (да е комфортен и да не пречи на окото), трябва да посетите очен лекар, който ще измери кривината на вашите очи и ще Ви препоръча лещи.

Поздрави

Арманд

Здравейте! Бихте ли разяснили повече относно "кривина"- за първи път срещам това понятие. Благодаря предварително!

Отговор info@leshti.bg

Здравейте,

Кривината може да се обясни ако погледнете лещата в профил, дали е дагата е по издадена или по плоска. При съвременните лещи този параметър не играе голяма роля, но ако искате да постигнете оптимален комфорт при носенето на лещи е хубаво да поръчате такива, които отговарят точно на извивката на вашето око.

Поздрави

Тервел

Използвам тези лещи от доста години. Много съм доволен от тях и скоро няма да ги сменям

Креми

Здравейте! За първи път ще нося лещи. Как да разбера какъв разтвор да използвам ? Благодаря ви предварително !!!

Отговор info@leshti.bg

Здравейте,

Като за начало бихме Ви препоръчали да използвате така наречените универсални разтвори, които се използват за дезинфекция и за съхранение. Много подходящ разтвор е Gelone:

http://www.leshti.bg/…elone-360-ml

Поздрави

Иво

Здравейте, мога ли да поръчам 1 кутия, но с 2 различни диоптъра ? 2 х 2

Отговор info@leshti.bg

Здравейте,

Продажбата на лещи от отворена кутия е забранено по закон, а производителя доставя кутии съдържащи лещи само от 1 диоптър.

Ако имате други въпроси молим да ни пишете на info@leshti.bg за да получите по-бърз отговор.

Поздрави

ВАЛЕНТИНА

НЯМА ТРИМЕСЕЧНИ ЛЕЩИ НА B&L СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!!! ОТ НОСЕНЕ ПО ТРИ МЕСЕЦА НА ТЕЗИ ЕДНОМЕСЕЧНИ ЛЕЩИ (ДА, ИНФОРМИРАНА СЪМ НА 100%)ИМАМ ПРОБЛЕМИ С ОЧИТЕ !!!

Отговор info@leshti.bg

Здравейте Валентина.

Благодарим за вашият коментар.

Ще ви помолим когато отправяте обвинения да ги подкрепяте с някакви доказателства.

По-долу ще намерите препратка към страницата на официалният представител на Bausch & Lomb за България относно лещите Optima FW. (Фирмата е Ленс Оптикал (Lens Optical)). В тази препратка ще намерите линк към официалната листовка на продукта (въпросният линк също е достъпен по-долу). Цитираме текст от въпросният документ:

" OPTIMA FW (4 бр. лещи в опаковка ) е леща с тримесечен срок на употреба. Максималният период на използването й е 90 дни. "

http://www.lensoptical.com/…tima-FW.html

http://www.lensoptical.com/…FW_Brand.pdf

Може би ще е добре да проверите източните на информация, които ползвате.

Надяваме се да разрешите проблемите с очите си по-възможно най-бързият и безболезнен начин, а ако смятате, че ние можем да ви помогнем не се колебайте да ни пишете.

Поздрави

Нели

Привет! Има ли тримесечни торични лещи и от къде да си ги поръчам? Предварително благодаря.

Отговор info@leshti.bg

Здравейте Нели,

Благодарим, че ни писахте.

Единствените тримесечни лещи, които предлагаме са лещите OptimeFW.

Може да разгледате всички торични лещи, които предлагаме на следният линк:

http://www.xn--e1agh1d.bg/…-leshti.html

Ако имате други въпроси или коментари не се колебайте да ни пишете.

Поздрави,

Веско

iskam da si pory4am leshti ,edno mese4ni ili tri mese4ni ,dioptar - 3,75 i ako moje nqkakva oferta da mi predlojite leshtite sus raztvor i konteiner4eta ! :) Blagodarq vi predvaritelno

Отговор info@leshti.bg

Здравейте,

Отговор на вашето запитване бе изпратен на посоченият имейл.

За по-бърз отговоро, молим да ни пишете на електронната поща:

info@leshti.bg

Поздрави

Peter

Здравейте, Защо Bausch and Lomb няма да имат разпространение на положителни диоптрични лещи?

Светослава

Здравейте, Какво е "кривина" на лещата и как да разбера каква "кривина" ми е необходима на мен?

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, Светослава,

Кривината на лещата е свързана с формата на вашето окото. Дали то е по-изпъкнало или не. Това разбира се може да ви каже само специалист. Преди започване на употреба на контактни лещи е необходимо да посетите очен лекар, който да ви кажете вашите стойности - диоптър (диоптрите при лещите се различават от диоптрите, които имате за очила), кривина и не на последно място радиус.

Ако имате други въпроси не се колебайте да ни пишете на info@leshti.bg

Поздрави

Петя

Не мога да разбера защо тази марка лещи Soflens 38 (Optima FW) в България се водят като тримесечни ,а в цял свят са едномесечни?

Отговор info@leshti.bg

Здравейте, Петя,

Производителя Bausch and Lomb предлага тези лещи като 2 отделни модела на Европейският пазар.

Единият модел е Optima FW, което са тримесечни лещи:

http://www.лещи.bg/…hni-4-leshti

а другият модел е SofLens 38, което са едномесечни лещи:

http://www.лещи.bg/…-38-6-leshti

Двата продукта имат идентични параметри, но се продават като различни продукти с различни опавки.

Поздрави