Разтвор AO SEPT PLUS HydraGlyde 2x360 ml

48.89 лв.
97% препоръки
Безплатна Доставка
В наличност
Внимание! Този разтвор е пероксид. Моля, следвайте инструкциите за използването му!
Изпращане: петък 22.10. Stock day info: Tomorrow 22. октомври Stock day info: Ready to be sent Order stock info: In stock, ready to be dispatched Изберете параметрите
Безплатна Доставка
48.89 лв.

Разтвор за контактни лещи AO SEPT PLUS HydraGlyde®

AO SEPT Plus HydraGlyde® e пероксиден разтвор предназначен за дезинфекция на всички видове меки контактни лещи обогатен е с хидратиращ компонент HydraGlyde®, който придава на лещата необходимата влага докато тя е в окото. Този разтвор идва със специално контейнерче, което съдържа агент AODISC като катализатор, необходими за правилното протичане на процеса на почистване. Използвайте само специалната кутия с неутрализиращ диск за почистване на контактни лещи и я заменяйте редовно, т.к. способността за неутрализиране се намалява с течение на времето.

Важно предупреждение

  • Никога не нанасяйте пероксиден разтвор директно в очите! Това може да причини дразнене или дори нараняване на окото.
  • Никога не изплаквайте контактните лещи с пероксиден разтвор.
  • Използвайтесамо включения специален контейнер за неутрализиращ диск за почистване на контактните лещи.
  • Никогане махайте лещата от кутията, преди процесът на неутрализация да приключи - оставете я поне 6 часа.
  • Ако мехурчетата, които се отделят по време на фазата на неутрализация, вече не се виждат, тогава процесът е завършен.
  • Винаги пълнете кутията до маркировката. Ако няма достатъчно разтвор, може да не се почисти цялата леща. Ако се препълни, от друга страна, разтворът може да изтече по време на неутрализация.
  • Никогане боравете и не бъркайте в кутията, след като налеете разтвора, а просто го оставете да стои неподвижен
  • Сменяйте редовно контейнера. Ефективността на неутрализиращия диск намалява с времето.
  • Винаги четете и следвайте стриктно инструкциите на производителя.

Дълготрайна хидратация

Системата HydraGlyde® се изразява във вещество, което се свързва с повърхността на лещата, където се образува слой предотвратяващ изсъхването на лещите до 16 часа. Така лещата е достатъчно влажна и комфортна при носене.

Как работи AO SEPT Plus HydraGlyde®?

Ефективни почистващи съставки AO SEPT Plus HydraGlyde® има до 3% водороден прекис. По време на процеса на почистване не само води до дезинфекция на самата леща, но и до неутрализация на разтвора.

Фаза на дезинфекция

Водородният пероксид има характер на разредена киселина и за това ефективно премахва всички нежелателни микроорганизми и депозити по лещите. При директен контакт на пероксида с окото може да доведе до изгаряния. Затова задължително трябва да се изчака процесите на дезинфекция и неутрализация да приключат.

Неутрализираща фаза

За да се неутрализира напълно, трябва задължително да се използва контейнерчето, което идва с разтвора. То съдържа AODISK - агент, който гарантира неутралиацията на разтвора чрез катализ. Процесът на почистване е завършил, когато не се освобождават балончетата.

Как да използвате AO SEPT Plus HydraGlyde® правилноо?

Лещите трябва да се поставят в контейнерчето предоставено с разтвора и да се оставят в него най-малко 6 часа, за да се гарантира пълно неутрализиране на разтвора. Лещите могат да се съхраняват в разтвор до 2 седмици. След това, разтворът да се замени с нов.

Внимание: Спазването на препоръките е от съществено значение за да избегнете изгаряния на очите спазвайте указанията, дадени в листовката на продукта и ако не сте сигурни свържете се със специалист.

Характеристики
Производители: Alcon
Тип на разтвора: пероксиден
Размер: 2x360 мл.
Срок на годност: 16 месеца или повече
Използване след отваряне: 3 месеца
Консерванти: Не

Сподели своето впечатление

Сподели своето впечатление