Разтвор AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

25.89 лв.
Безплатна Доставка
В наличност
Внимание! Този разтвор е пероксид. Моля, следвайте инструкциите за използването му!
Изпращане: сряда 14.4. Today Изберете параметрите
Безплатна Доставка
25.89 лв.

Забележка: Това не е мултифункционален разтвор! Да се избягва пряк контакт на разтвора и очите! Трябва да изчакате минимум 6 часа за завършването на процеса на неутрализация при всяко почистване с AOSEPT PLUS HydraGlyde®. В противен случай разтворът може да изгори очите Ви. За употреба след консултация с лекар.

Разтвор за контактни лещи AO SEPT PLUS HydraGlyde®

AO SEPT Plus HydraGlyde® e пероксиден разтвор предназначен за дезинфекция на всички видове меки контактни лещи обогатен е с хидратиращ компонент HydraGlyde®, който придава на лещата необходимата влага докато тя е в окото. Този разтвор идва със специално контейнерче, което съдържа агент AODISC като катализатор, необходими за правилното протичане на процеса на почистване. Използвайте само специалната кутия с неутрализиращ диск за почистване на контактни лещи и я заменяйте редовно, т.к. способността за неутрализиране се намалява с течение на времето.

Дълготрайна хидратация

Системата HydraGlyde® се изразява във вещество, което се свързва с повърхността на лещата, където се образува слой предотвратяващ изсъхването на лещите до 16 часа. Така лещата е достатъчно влажна и комфортна при носене.

Как работи AO SEPT Plus HydraGlyde®?

Ефективни почистващи съставки AO SEPT Plus HydraGlyde® има до 3% водороден прекис. По време на процеса на почистване не само води до дезинфекция на самата леща, но и до неутрализация на разтвора.

Фаза на дезинфекция

Водородният пероксид има характер на разредена киселина и за това ефективно премахва всички нежелателни микроорганизми и депозити по лещите. При директен контакт на пероксида с окото може да доведе до изгаряния. Затова задължително трябва да се изчака процесите на дезинфекция и неутрализация да приключат.

Неутрализираща фаза

За да се неутрализира напълно, трябва задължително да се използва контейнерчето, което идва с разтвора. То съдържа AODISK – агент, който гарантира неутралиацията на разтвора чрез катализ. Процесът на почистване е завършил, когато не се освобождават балончетата.

Как да използвате AO SEPT Plus HydraGlyde® правилноо?

Лещите трябва да се поставят в контейнерчето предоставено с разтвора и да се оставят в него най-малко 6 часа, за да се гарантира пълно неутрализиране на разтвора. Лещите могат да се съхраняват в разтвор до 2 седмици. След това, разтворът да се замени с нов.

Внимание: Спазването на препоръките е от съществено значение за да избегнете изгаряния на очите спазвайте указанията, дадени в листовката на продукта и ако не сте сигурни свържете се със специалист.

Характеристики
Производители: Alcon
Тип на разтвора: пероксиден
Размер: 360 мл.
Срок на годност: 16 месеца или повече
Използване след отваряне: 3 месеца
Марка: AO Sept

Сподели своето впечатление (5)

Сподели своето впечатление

Разтвор АО септ

Стефан

Здравейте, имам проблем. От няколко дни насам усещам парене в очите, изглежда така, сякаш пероксидът не докрай отстранен, а слагам лещите след минимум 7 часа от поставянето в контейнера. Какъв е проблемът, с разтвора ли е, или с контейнера? Благодаря.

Отговор

info@leshti.bg

Здравейте, Възможно е да не неутрализирана реакцията напълно, но не можем да Ви кажем какви са причините. Моля изпратете ни разтвора и контейнера, за да направим проверка и преустановете използването му.

Коментар

Митанка Тодорова

Здравейте! Този разтвор подходящ ли е за лещи Pure Vision2?

Отговор

info@leshti.bg

Здравейте, г-жо Тодорова,

Да, разтворът AO SEPT PLUS HydraGlyde е подходящ за всички видове меки контактни лещи, които предлагаме. Но имайте предвид, че това не е мултифункционален разтвор и трябва стриктно да следвате упътването за употреба. В противен случай, рискувате здравето на очите си.

Коментар

Светлин

Благодаря за бързия отговор

Коментар

Светлин

Здравейте мога ли да използвам този разтвор за лещи Air Optix Night and Day Aqua

Отговор

info@leshti.bg

Здравейте, Светлин,

Да, пероксидният разтвор AO SEPT PLUS HydraGlyde е подходящ за този модел контактни лещи. От Alcon препоръчват също и мултифункционалния Opti-Free PureMoist.

Коментар

Рени

Този разтвора гарантира най-добрата дезинфекция. До сега използвах класическия Ao Sept, но преминах на по-новия.