Разтвор AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

Промоция
Безплатна доставка
attributesPrimary

понеделник 17.6.

blank
Цена на продукта
25.89 лв.
25.89 лв. 26.94 лв.
Разтвор AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml - Разтвор за почистване
Гласували потребители 124

Забележка: Това не е мултифункционален разтвор! Да се избягва пряк контакт на разтвора и очите! Трябва да изчакате минимум 6 часа за завършването на процеса на неутрализация при всяко почистване с AOSEPT PLUS HydraGlyde®. В противен случай разтворът може да изгори очите Ви. За употреба след консултация с лекар.

Разтвор за контактни лещи AO SEPT PLUS HydraGlyde®

AO SEPT Plus HydraGlyde® e пероксиден разтвор предназначен за дезинфекция на всички видове меки контактни лещи обогатен е с хидратиращ компонент HydraGlyde®, който придава на лещата необходимата влага докато тя е в окото. Този разтвор идва със специално контейнерче, което съдържа агент AODISC като катализатор, необходими за правилното протичане на процеса на почистване. Използвайте само специалната кутия с неутрализиращ диск за почистване на контактни лещи и я заменяйте редовно, т.к. способността за неутрализиране се намалява с течение на времето.

Дълготрайна хидратация

Системата HydraGlyde® се изразява във вещество, което се свързва с повърхността на лещата, където се образува слой предотвратяващ изсъхването на лещите до 16 часа. Така лещата е достатъчно влажна и комфортна при носене.

Как работи AO SEPT Plus HydraGlyde®?

Ефективни почистващи съставки AO SEPT Plus HydraGlyde® има до 3% водороден прекис. По време на процеса на почистване не само води до дезинфекция на самата леща, но и до неутрализация на разтвора.

Фаза на дезинфекция

Водородният пероксид има характер на разредена киселина и за това ефективно премахва всички нежелателни микроорганизми и депозити по лещите. При директен контакт на пероксида с окото може да доведе до изгаряния. Затова задължително трябва да се изчака процесите на дезинфекция и неутрализация да приключат.

Неутрализираща фаза

За да се неутрализира напълно, трябва задължително да се използва контейнерчето, което идва с разтвора. То съдържа AODISK – агент, който гарантира неутралиацията на разтвора чрез катализ. Процесът на почистване е завършил, когато не се освобождават балончетата.

Как да използвате AO SEPT Plus HydraGlyde® правилноо?

Лещите трябва да се поставят в контейнерчето предоставено с разтвора и да се оставят в него най-малко 6 часа, за да се гарантира пълно неутрализиране на разтвора. Лещите могат да се съхраняват в разтвор до 2 седмици. След това, разтворът да се замени с нов.

Внимание: Спазването на препоръките е от съществено значение за да избегнете изгаряния на очите спазвайте указанията, дадени в листовката на продукта и ако не сте сигурни свържете се със специалист.

Характеристики

Производители: Alcon
Тип на разтвора: Peroxide
Размер: 360 мл.
Срок на годност: 16 месеца или повече
Използване след отваряне: 3 месеца

коментари

Добавете коментар

 • Митанка Тодорова

  Здравейте! Този разтвор подходящ ли е за лещи Pure Vision2?

 • info@leshti.bg

  Здравейте, г-жо Тодорова,

  Да, разтворът AO SEPT PLUS HydraGlyde е подходящ за всички видове меки контактни лещи, които предлагаме. Но имайте предвид, че това не е мултифункционален разтвор и трябва стриктно да следвате упътването за употреба. В противен случай, рискувате здравето на очите си.

 • Светлин

  Благодаря за бързия отговор

 • Светлин

  Здравейте мога ли да използвам този разтвор за лещи Air Optix Night and Day Aqua

 • info@leshti.bg

  Здравейте, Светлин,

  Да, пероксидният разтвор AO SEPT PLUS HydraGlyde е подходящ за този модел контактни лещи. От Alcon препоръчват също и мултифункционалния Opti-Free PureMoist.

 • Рени

  Този разтвора гарантира най-добрата дезинфекция. До сега използвах класическия Ao Sept, но преминах на по-новия.

Разтвор AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

Разтвор AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

Разтвор AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

25.89 лв.

На склад > 200 бр.