0 лв.

Продукти в кошницата:

Вашата кошница е празна

Покажи кошницата

Съхранение на лещите

Почистване и разтвори

На първо място за всички лещи (освен еднодневните) е необходимо да се закупи разтвор за почистване и съхранение. Ние предлагаме различни комплекти лещи + разтвор тук. Преди слагане и след сваляне трябва да измивате внително лещите и да сменяте разтвора в контейнерчето. За по-подробни инструкции се свържете с вашият очел лекар или с Нас. Всеки разтвор идва с контейнерче за съхранение.

Колко често да ги сменяме и защо

Производителите препоръчват подмяна на контейнерчетата да става заедно с подмяната на вашият разтвор. Разтворите обикновенно имат 3 месеца срок на годност след отварянето им. Подмяната им е често подценявана. Старите контейнерчета могат да са опасни тъй като в тях се събират бактерии. Замърсяването може да се случи по много начини по време на манипулацията. Не подценявайте прецизността при измиване и подсушаване на ръцете, преди да започнете да боравите с лещите (да си ги поставяте или сваляте).

Как да се грижим за контейнерчето

За да се поддържа чисто е необходимо да го изплакнете с разтвор и оставете да изсъхне след всяка употреба. Сухата среда е най-големият враг на бактериите и гъбичките. Ако сте свикнали да слагате лещите сутрин то е добре извинето на контейнерчето да стане тогава. Контейнерчетата са евтини и се предлагат в много различни форми и цветове: Не мийте контейнерчето с чешмяна вода тъй като тя съдържа бактерии. Най-опасната такава е „акантамаеба“, която може да причини сериозно възпаление на роговицата, което се лекува с много дълго време и прави употребата на лещи невъзможно.

Използване пинсети, апликатори и клещички

За по прецизна и хигиенична работа с вашите лещи може да използвате допълнитени инструметни. Работа с обектива е целесъобразно да се допълни пинсетите използването или форцепс . Постигнете по-висока стерилност. Сваляне на обектива от тавата е така , освен това, без риск от смачкване щети на нокътя и баня. :Лещите могат да бъдат наранение от вашите нокти, което е най-често срещаната причина за деградация на контактните лещи (по-ранното им утаняване и скъсване). Допълнителни инструменти за боравенето с него е необходимо дезинфекцирани преди всяка употреба.