Рецепта: Сьомга с ньоки и пролетни ролца

Samon with gnocchi and spring vegies

Кой не мечтае да спре процеса на стареене? Но не можем да стоим със скръстени ръце и да чакаме създаването на еликсира на вечната младост! Здравословният начин на живот - редовните спортни занимания и правилното хранене, са две неща, които често пренебрегваме в забързаното ежедневие. Е, не можем да те съпроводим до фитнеса утре сутрин, но можем да те вдъхновим да се храниш пълноценно!

Носещите контактни лещи са още по-чувствителни що се отнася до здравето на очите. Хубавата новина е, че включвайки в менюто си повече витамини и полезни храни, забавяме процеса на стареене, укрепваме цялостното състояние на организма и се енергизираме. За всички, които се стремят да предотвратят симптомите на "синдрома на сухото око" или влошаването на дегенеративни състояния, сме подготвили някои рецепти, които ще подобрят състоянието на очите и качеството на зрението.

Сред най-важните хранителни вещества за здравето на очите ни са лутеин и зеаксантин, витамин А и омега-3 мастните киселини. Звучат екзотично, но ти гарантираме, че продукти, които ги съдържат, можеш да намериш и в кварталния магазин.

Информация
Време за подготовка на продуктите 15 мин
Време за готвене 35 мин
Порции 4
Полезни хранителни вещества Витамин A е полозен за състоянието на роговицата и помага срещу сухотата в очите. Oмега-3 мастните киселини понижават риска от глаукома (очно заболяване, предизвикано от повишаването на вътреочното налягяне и засягащо зрителния нерв).

Продукти:

  • Връзка пресен лук
  • Моркови
  • 1 голяма ряпа или алабаш
  • 400 гр пресен спанак
  • Зехтин на вкус
  • 800 гр сьомга (4 филета x 200 гр)
  • 3 с. л. горчица
  • 400 мл обезмаслена сметана
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Лимонов сос
  • Ньоки (пресни или варени)

Да се залавяме с готвенето!

  1. Нарежете пресния лук, морковите и ряпата (или алабаша) на парчета, колкото един залък. Полейте ги със зехтин и задушете на среден огън. Добавете спанака, покрийте и оставете на огъня, докато омекнат. Залейте с лимоновия сок.
  2. Пригответе ньоки според указанията на опаковката и ги отделете настрана.
  3. За сьомгата има няколко варианта - печена на скара, фурна или приготвена на пара със зехтин и сол.
  4. Залейте зеленчуците с 400 мл обезмаслена сметана и добавете 3-те лъжици горчица.
  5. Да Ви е сладко! :)

Сподели своето впечатление

Сподели своето впечатление